Rutinerad debut lovar mer av Dead by April

Kultur och Nöje Det kan vara svårt att följa upp ett genombrott av det slag som Göteborgsbandet Dead by April haft den senaste tiden.
Publicerad 30 maj 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Dead by April. Foto: Mats Wilhemsson
Dead by April. Foto: Mats Wilhemsson

Det kan vara svårt att följa upp ett genombrott av det slag som Göteborgsbandet Dead by April haft den senaste tiden. Att få sin första singel som ledmotiv i årets Robinson har definitivt hjälpt dem ett stycke på väg, men det är framför allt på egna meriter som de även nått topplacering på försäljningslistan med sin debut-CD. Festivalspelningar förra sommaren och klubbar annars, KB i Malmö för bara ett par veckor sedan. Och klubbscenen är egentligen mer passande för bandet, närmare publiken där intensiteten går fram på ett bättre sätt. Men trots eftermiddagssol och en lite halvloj publik bakom de verkliga entusiaserna längst fram så har Dead by April inga problem att finna sig till rätta på Fiestascenen. Musiken är uppbyggd av kontraster. Ljus, vacker, nästan vek sång bryter av mot skrovligt skrikande growl. Skira syntslingor inleder och ligger som en bakgrund, som sedan försvinner gitarrer, bas och trummor mullrar igång. Efter ett par snarlika låtar börjar det gå på tomgång, men bandet tar sig ur det och avslutar starkt. Erased, What I see och till sist givetvis Losing You visar att det finns potential.

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.