Stina korad Siestastar

Kultur och Nöje På lördagen var det final i Siestastar 2009, Norra Skånes egen karaoketävling.
Publicerad 30 maj 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Maria Zandihn
Foto: Maria Zandihn

På lördagen var det final i Siestastar 2009, Norra Skånes egen karaoketävling. Några finalister hade fallit bort på vägen men till slut ställde sig fem modiga sångfåglar på scenen. Dagens hårda men rättvisa jury bestod av Pete Thompson, singer-songwriter från Hässleholm, Jörgen Johansson, sångare i det nu nedlagda bandet Loserville, och Mikael Ankarvik, kulturredaktör på Norra Skåne. De hade en tuff uppgift att utse en vinnare. Men till slut var det ändå Stina Grände som gick segrande ur en stenhård kamp med andra pristagaren Simon Kronbäck, från Frillesås, som sjöng ”Everybody hurts”. - Det känns lite bittert att snubbla på målsnöret, sade Simon som fick kritik för att han inte hade tillräcklig kontakt med juryn. Hade jag vetat vad de ville ha hade jag gett de det. Men om Simon Kronbäck saknade inlevelse hade Stina Grände mer än nog av den varan. Och det var det som gjorde henne till en segrare. - Jag fick lite av en flashback när jag stod på scenen; det är det här jag älskar att göra, sade vinnaren som sjungit i kör och varit med i musikaler i flera år hemma iVarberg. Hon har gått estetiskt program på gymnasiet med trummor och gitarr som instrument. Sången har kommit lite i andra hand. Men tack vare den träning hon fått i musikalsammanhang har hon lärt sig att uttrycka sig med hela kroppen och rösten. - Jag har sökt till artist- och musikalskolor till hösten men vi får se hur det går, sade hon. Men som sagt var det tufft för juryn att fälla ett avgörande. Skulle det bli Simon som sjöng en lugnare låt eller Stina som gav allt hon hade av energi. - Rent sångmässigt så var nog Simon bättre, men Stina hade helheten och gjorde karaoke till vad det ska vara, nämligen show, sade Jörgen Johansson. På tredje plats kom Evelina Eliasson. Hennes danssteg satt där de skulle men hon hittade inte riktigt rätt tonläge, löd juryns motivering. Stina Grände lämnade Siesta med en Ipod nano och en biljett till nästa års festival.

Lisa Winqvist
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.