Borgström drygade ut cup-ledningen

Sport Emådalens MK hade lagt en mycket fin rallybana med tre roliga sträckor som kördes två gånger vardera.
Sport • Publicerad 31 maj 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Emådalens MK hade lagt en mycket fin rallybana med tre roliga sträckor som kördes två gånger vardera. Det blev en otroligt hårt fight om totalsegern mellan Åke Jacobsson, Anders Jonsson och Mats Lundholm från Tjust. Det skiljde bara någon sekund mellan dem på sträckorna och alla tog i vad de kunde. - Jag ökade efter tre sträckor men det gjorde de andra också sa totalsegraren Åke Jacobsson, smått imponerad av uppstickarna. - Det gick jättebra frånsett på SS2 där jag tappade bromsarna på de nya bromsskivorna, men när jag bytte tillbaka till mina gamla så blev det ju någon sträckseger, sa Jonasson efteråt. [Pratminus] Jag har fått veklig fart på körningen och det är jättekul nu. Mats Lundholm tvingades ge upp på sista sträckan sedan han fått problem med transmissionen vilket gav tredje plats totalt till Mathias "Benke" Bengtsson från Lönsboda, som dock kört jämt och bra. Mattias Forsell från Älmhult gjorde en imponerande snabb körning, i sin Grupp N-Renault. Mattias körde ifrån alla trimmade konkurrenter klart, vann klassen med 23 sekunder och blev fyra totalt. - Jag tvingades ändå nästan stanna för två rullade konkurrenter, David Lindström och Rickie Borgström, men annars så gick allt bra och jag avancerar i Sydsvenska RallyCupen (SSRC), sa Mattias efteråt. Magnus Johansson från Älmhult var inte riktigt på humör och fick inte körningen att stämma. Magnus var därför mycket nöjd med andra plats i Volvo Elit och andra plats totalt i SSRC. Jimmie Borgström gjorde ännu en imponerande körning, vann VOC-klassen överlägset och drygade ut sin ledning i SSRC. Jimmie har nu 8 poäng tillgodo på Magnus Johansson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.