Rosén bars ut på bår – tillbaka nästa helg?

Sport Det kändes inte som att Kristianstads DFF behövde fler motgångar.
Sport • Publicerad 31 maj 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
fick lämna Vilans IP på bår efter 50 minuter. Foto: Stefan Sandström
fick lämna Vilans IP på bår efter 50 minuter. Foto: Stefan Sandström

Det kändes inte som att Kristianstads DFF behövde fler motgångar. Men med nionde förlusten i antågande drabbades laget av en ny jobspost när Johanna Rosén skadades efter en närkamp med Göteborgs Johanna Alm-gren. – Jag skulle vända mig om, fastnade i gräset och trampade fel med högerfoten, säger Johanna Rosén som är en av KDFF:s mest rutinerade spelare. Smärtan var för stor för att kunna fortsätta matchen. Rosén fick tryck på foten och bars ut på bår. Hon lämnade Vilans IP på kryckor. Orolig för hur allvarlig skadan kunde vara. På söndagen hade prognosen ljusnat. –Inget är brutet, jag har släppt kryckorna och går omkring och haltar. Det kan vara ett ledband som är av, säger Rosén som kommer att undersökas av lagets läkare Markus Wahldén ytterligare en gång i början på veckan. Hon har stukat foten tidigare men då har det handlat om vänsterfoten. –Foten är svullen men jag hoppas vara tillbaka i nästa vecka. Det är så mycket smärta och det är hur man klarar att hantera den som avgör när man kan spela. Tabelljumbon har inte råd med spelare på skadelistan. På lördag spelar KDFF mot Hammarby på Kanalplan i Stockholm. Därefter följer de två helt avgörande hemmamatcherna mot avstigningskandidaterna Stattena och Piteå. Där krävs förmodligen sex poäng om Kristianstad ska ha en chans att klara kontraktet.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.