Beachhandboll och boule på tennisbanorna

Hässleholm Det var pensionärsföreningen PRO som fixade detta.
Hässleholm • Publicerad 1 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
handlar det nu om på den gamla tennisanläggningen i Vinslöv. Tennisklubben som startades 1966 finns dock kvar som förening. Foto: Mats Wilhelmsson
handlar det nu om på den gamla tennisanläggningen i Vinslöv. Tennisklubben som startades 1966 finns dock kvar som förening. Foto: Mats Wilhelmsson

Det var pensionärsföreningen PRO som fixade detta. Och den andra banan har nu gjorts om till en arena för beachhandboll. Det är Vinslövs handbollsklubb som ligger bakom detta. – Tennisklubben har varit väldigt tillmötesgående. Vi har lagt en duk under grusen så det går att ta bort sanden igen om det skulle bli aktuellt med tennis igen. Vi arrenderar endast banan av tennisklubben, säger Magnus Larsson, ordförande för Vinslövs handbollsklubb. – Tanken är också att vi skall kunna ha en del tävlingar där. Den håller faktiskt måtten för stora tävlingar. Men vi har självfallet också skapat den som träningsbana inför beachhandbollen i Åhus i sommar där Vinslövs handbollsklubb kommer att ställa upp med 10-12 lag. 450 ton sand har lagts ut på den tidigare tennisplanen. Det var 1966 som Vinslövs tennisklubb startade med Ove "konsumOve" Nilsson i spetsen. Han var också tennisklubbens ordförande i 18 år.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.