Delat ansvar i trafiken

Opinion n Jag förstår mig inte på de fotgängare/cyklister som korsar vägen vid ett obevakat övergångställe utan att ens titta så att det är fritt.
Opinion • Publicerad 1 juni 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

n Jag förstår mig inte på de fotgängare/cyklister som korsar vägen vid ett obevakat övergångställe utan att ens titta så att det är fritt. Okej att de har lagen på sin sida, bilarna ska stanna. Men känns det verkligen som ett hållbart argument den dag det händer något? Peppar, peppar ta i trä. Den mänskliga faktorn är och förblir mänsklig, liksom föraren i bilen (än så länge). @$: Jag har själv bevittnat ett antal händelser där olyckan inte varit långt borta på grund av dåligt samspel mellan fotgängare och bilist. Försök istället dela ansvaret om en flytande och säker trafiksituation med bilisten genom att till exempel skapa ögonkontakt och vänta tills det är fritt.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.