Kattungar har fått nya hem

Nyheter Det var förra veckan som fem kattungar hittades på en madrass bredvid en container på Åsens återvinningscentral utanför Näsum, norr om Kristianstad.
Publicerad 1 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Arkivbild: HELENE NORDGREN
Containerkatterna från Näsum har fått nya
Arkivbild: HELENE NORDGREN Containerkatterna från Näsum har fått nya

Det var förra veckan som fem kattungar hittades på en madrass bredvid en container på Åsens återvinningscentral utanför Näsum, norr om Kristianstad. Gitte Svaerke, som ryckte ut och räddade kissarna, visste då inte hur de hade hamnat på madrasen. – Men häromdagen blev jag uppringd av en dam, som berättade att hon hade hört kattungarna skrika i en papplåda nere i containern på miljöstationen. Hon ringde polisen och tog kontakt med personalen. – Så det måste ha varit någon som har tagit upp kissarna från containern och lagt dem på madrassen, säger Gitte Svaerke. Hon tycker att det inträffade är förfärligt. – Hur kan någon få för sig att göra sig av med sina husdjur på detta sättet? De senaste dagarna har kattungarna vilat ut på kattpensionatet i Tullstorp. – Alla kissarna har fått nya hem. 30 personer ringde och ville hjälpa dem efter Norra Skånes artikel. De hämtades av sina nya ägare i helgen, berättar Gitte Svaerke. Hon fortsätter oförtrutet sitt arbete med att undsätta övergivna och vilsna djur. – I fredags hämtade jag ett hängbuksvin i skogarna norr om Sibbhult, i närheten av Lönsbodavägen, och letar nu efter en ny ägare till det. Hon är väldigt kelen och glad för människor, säger Gitte Svaerke. Hängbuksvinet bor också på kattpensionatet tills vidare.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.