Maten sämre enligt elever

Nyheter Under 2006 och 2008 har eleverna i grundskolan och på gymnasiet fått svara på en enkät om vad de tyckte om skolmaten och miljön i skolmatsalarna – således en enkät en före och en efter att den nya organisationen trädde i kraft.
Publicerad 1 juni 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Under 2006 och 2008 har eleverna i grundskolan och på gymnasiet fått svara på en enkät om vad de tyckte om skolmaten och miljön i skolmatsalarna – således en enkät en före och en efter att den nya organisationen trädde i kraft. Fem frågor ställdes och på endast en svarade eleverna något mer positivt 2008 jämfört med 2006. Skolförvaltningen skriver att "med tanke på den stora skillnaden i svarsfrekvens måste man vara mycket försiktig i tolkningen av resultaten". Förvaltningen konstaterar att kostnaden för råvaror, med hänsyn tagit till prisökningar och minskad volym, blivit 372 000 kronor dyrare vid en jämförelse mellan de båda åren - trots att målet varit att minska kostnaderna. Förvaltningen konstaterar att det i "allmänhet tar ett par år innan man kan börja skörda frukterna av en ny organisation".

Fredrik Thunberg
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.