Markaryd fylldes av knallar, tivoli och musik

Markaryd Först gick starten för barn och ungdomar, som redan hade värmt upp ordentligt.
Publicerad 2 juni 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Glädjespridarna ambulerade på marknaden Foto: HENRIK NORDELL
Glädjespridarna ambulerade på marknaden Foto: HENRIK NORDELL

Först gick starten för barn och ungdomar, som redan hade värmt upp ordentligt. En del övade starter till och med sista kvarten. 219 barn och ungdomar lämnade starten på Östergatan, en del i full fart, de allra yngsta och deras föräldrar tog det lite lugnare.

Det fanns många åldersklasser i fältet, det visade sig att tre ungdomar från Strömsnäsbruk vann sina klasser. Vi gratulerar Patrik Björkman, Anton Wretström och Cesar Aagard! En timme senare gick starten för vuxna. De var cirka 300 personer och i alla åldrar. Vinnare i femkilometersloppet blev Markarydsbördige Johan Karlsson, som numera tävlar för Högsby IF. - Vi är ett gäng tjejer som tränar löpning tillsammans, berättar Pia Karlsson, som varit med från starten för 17 år sedan. - När vi började träna tillsammans var vi 25 - 30 st, men nu är vi inte alls så många, så vi välkomnar fler tjejer i gänget. Sa Pia och sprang iväg till uppvärmningen före vuxenloppet. Ett gäng killar som är nio och tio år och som samlar in pengar för att kunna komma till Gothia Cup och spela fotboll, deltar också i England Runt, berättade Gudrun Ahlström, som är mamma till en av pojkarna. - De har sålt korv och jobbat med att stå i kiosken på MIF:S matcher för att kunna åka till Gothia Cup, som är en jättestor fotbollsturnering för barn och ungdomar i Göteborg, sade hon. Markaryds IF sponsrar dem naturligtvis, men ännu har de inte pengar tillräckligt för att åka, så en del jobb återstår.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.