Tålamodsprövande i Stoby

Opinion Glasväggen till busskuren i Stoby har krossats.
Opinion • Publicerad 2 juni 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Glasväggen till busskuren i Stoby har krossats. Det var i fredags den 22 maj. En stor sten vittnade om tillvägagångssättet. Vid sidan om i gräset, låg resterna av en trampbil. Totalt mosad. Onsdag idag (27 maj) och bussresenärerna får stå bland skärvorna. Ringde först kommunen. Blev kopplad till Tekniska kontoret som tyckte att jag skulle ringa till Vägverket. Sagt är gjort, men på Vägverket hänvisade man till Skanska AB. Samtal dit gav det upplysande beskedet att det nog var Sesab men ändrade sig till Skånetrafiken som borde vara rätt mottagare. På Skånetrafiken var beskedet att försök hos Sesab. På Sesab möttes jag för första gången av välvillig hjälpsamhet. En vänlig dam ringde efter en stund upp och lämnade det uppmuntrande beskedet att om det inte fanns reklam i kuren så låg ansvaret på Sesab. I annat fall så har den som annonserar ansvaret. I morgon kommer vi och reparerar kuren var det glädjande beskedet. Jag tog en piasavakvast och en kartong och gick ner och sopade upp skärvorna. Undrar om kartongen får stå ifred till i morgon? Nu vet i varje fall jag varför det kan ta så lång tid att få lagat en trasig busskur. Ha tålamod mina vänner!

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.