Tingsvall med i EM-kvaltruppen

Sport Ett kvitto på att Hammarbys hårdskjutande 22-åring på allvar tagit klivet upp bland landets översta handbollselit.
Sport • Publicerad 3 juni 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Albin Tingsvall. Foto: Johan Hammarqvist/Arkiv
Albin Tingsvall. Foto: Johan Hammarqvist/Arkiv

Ett kvitto på att Hammarbys hårdskjutande 22-åring på allvar tagit klivet upp bland landets översta handbollselit. Det var 2007 som Albin Tingsvall lämnade Åhus Handboll för Stockholm och Hammarby. En flytt han inte ångrar. – Nej, jag trivs mycket bra, både på och utanför handbollsplanen, försäkrar Albin Tingsvall, som i stockholmsklubben går under smeknamnet, "Allan". Han är dock lite kluven när det gäller att sammanfatta den nyligen avslutade säsongen. – För egen del måste jag vara nöjd eftersom jag fortsatt utvecklas, men det känns lite tungt när jag tänker tillbaka på att vi inte lyckades ta oss till SM-finalen. Albin Tingsvall får trösta sig med att han redan hunnit vara med om en SM-titel och sedan är förstås uttagningen till EM-kvalet också plåster på såren. – Jo, det beskedet var både glädjande och överraskande, erkänner han Sedan återstår att se hur mycket speltid skånepågen får. Konkurrensen på positionen som högernia är knivskarp. Kim Andersson och Oscar Carlén heter två av konkurrenterna där. – Jag tror inte jag spelar mot Rumänien i Lund utan min chans ligger troligen i matchen mot Turkiet, gissar Tingsvall. – Men helt säker kan jag inte vara eftersom vi inte får vidare information förrän vid samlingen. Klart är dock att vi efter landskampen i Lund skall samlas för lite tester i Stockholm. Att seriesäsongen är över innebär inte att Albin Tingsvall och de andra av våra spelare på elitnivå konstant tagit plats i TV-fåtöljen. – Vi kör fortfarande för fullt med tre pass kollektiv träning i veckan plus en del individuella övningar, påpekar Bajen-spelaren Blir det då inget sommarlov? – Jodå, efter landskamperna blir det lite ledigt och då tänker jag tillbringa en hel del tid nere i Skåne och Göingebygden. Då tänker jag umgås med släkt och vänner, sådant det inte blir mycket tid till under handbollsäsongen, avslutar Vittsjös senaste landslagsman.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.