ESS-forskare till sanatoriet?

Nyheter Nu avslöjar Patric Åberg de närmare planerna på hur Östra Göinge ska kunna användas – bland annat genom att erbjuda attraktiva möjligheter till mötesplatser, utveckling av kringverksamhet och ett boende i en avkopplande och naturskön miljö.
Publicerad 4 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Nu avslöjar Patric Åberg de närmare planerna på hur Östra Göinge ska kunna användas – bland annat genom att erbjuda attraktiva möjligheter till mötesplatser, utveckling av kringverksamhet och ett boende i en avkopplande och naturskön miljö. – Effekten av denna satsning skulle kunna vara utvecklingen av en "Science Park" på det gamla sanatorieområdet i Broby, "Science Village" för gästforskarna i Immeln eller en testanläggning på Färe Industricenter" säger Patric Åberg. Han konstaterar att kommunen inte kan konkurrera vad gäller tillgänglighet eller infrastruktur, däremot erbjuda en miljö som stimulerar till kreativa möten mellan forskare från hela världen.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.