Helrysk damfinal i Paris

Sport Världsettan Dinara Safina tog sig dit via 2—0 i set (6—3, 6—3) mot Dominika Cibulkova, Slovakien.
Sport • Publicerad 4 juni 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Dinara Safina är i final i Franska öppna mästerskapen. Foto: Michel Euler/Scanpix
Dinara Safina är i final i Franska öppna mästerskapen. Foto: Michel Euler/Scanpix

Världsettan Dinara Safina tog sig dit via 2—0 i set (6—3, 6—3) mot Dominika Cibulkova, Slovakien. Lite senare — och med mera besvär — vann sedan hennes väninna och landsmaninna, Svetlana Kuznetsova mot Samantha Stosur, Australien, 6—4, 6—7 (5—7), 6—3. För Safina är det nu tredje gången gillt i en grand slam-final. Hon förlorade i förra årets final mot serbiskan Ana Ivanovic och mot Serena Williams i Australian open tidigare i år. - Förra året var det lättare för mig. Då hade jag inget att förlora. Nu är pressen på mig och jag vill verkligen, sade Safina, lillasyster till tennisstjärnan Marat Safin, efter sin seger. Kuznetsova å andra sidan har en grand slam-titel (US open 2004) men förlorade i Paris två år senare liksom i US open året därpå. Inför lördagens final är Safina, storfavorit, det som talar för Kuznetsova är att hon är den enda som lyckats besegra sin motståndare på just grus i år (finalen i Stuttgart). Å andra sidan utklassade Safina henne veckan därpå i tävlingen i Madrid.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.