Kommunens byggplaner stämmer inte med tyringebornas

Hässleholm Det konstaterar nu Byalagets styrelse i ett brev till kommunledningen – Kommunledningen bör omedelbart ge i uppdrag till kommunägda Hässleholmsbyggen att bygga flervåningshus som täcker både behovet av trygghetsboende och övrigt boende i Tyringe.
Hässleholm • Publicerad 4 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Det konstaterar nu Byalagets styrelse i ett brev till kommunledningen – Kommunledningen bör omedelbart ge i uppdrag till kommunägda Hässleholmsbyggen att bygga flervåningshus som täcker både behovet av trygghetsboende och övrigt boende i Tyringe. Man bör också uppfylla tidigare kommunlednings löfte att rivningskostnaderna inte skall belasta och fördyra byggnationen. Byalaget är också kritiska till kommunens köp av Korskyrkan för 900 000 kronor. – När köpet är klart visar det sig att det krävs reparationer för minst 500 000 kronor för att huset skall kunna användas. Nu vet man in te vad huset skall användas till och några pengar för renovering finns inte. – Och så anser vi att kommunens bolag Hibab gått bakom ryggen på hyresgästerna när man sålde fastigheten på Industrigatan 6. Och idag finns en stor oro vad som händer när nuvarande hyreskontrakt upphör. Där finns bland annat Tyringe Museum där frivilliga lagt ner tusentals timmar för att ställa i ordning lokalerna.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.