Madeleine har växt den här säsongen

Sport – Man skall dessutom tänka på att hon är så här bra trots sin unga ålder, förklarar Grandén.
Sport • Publicerad 4 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: PATRIC BERG
Foto: PATRIC BERG

– Man skall dessutom tänka på att hon är så här bra trots sin unga ålder, förklarar Grandén. Madeleine Nygren-Bonnier var en duktig spelare i Vittsjölaget redan förra säsongen men klivet framåt i år har ändå varit märkbart. – Det har fungerat bra för mig, men hela laget har också växt som kollektiv, säger 19-åriga Nygren-Bonnier som inledde fotbollskarriären i Bjärnum, spelade tre säsonger i IFK Hässleholm och sedan tog steget över till Vittsjö 2007. Vittsjö tappade ett halvt dussin spelare av hög klass inför den här säsongen men ändå är inte Nygren-Bonnier direkt överraskad över att laget plockat så många poäng. – Vi visste ju själva att vi hade kapacitet för att vinna matcher och plocka poäng – men det är ju ändå skönt att vi gjort det. Er bästa match så här långt? – Försvarsmässigt måste det vara matcherna mot LdB Malmö i cupen och mot Jitex i serien, säger hon. – Annars finns det väl flera att välja på i serien. Som mittback har Ny-gren-Bonnier varit nästan felfri i flera av dessa men i senaste segermatchen mot Tölö användes hon också på ett helt annat sätt. Efter paus flyttades hon nämligen upp som balansspelare på mitten – och det blev succé. – Det var faktiskt mycket Madeleines förtjänst att vi kunde ta tag i matchen i andra halvlek och vinna, säger Robert Grandén som dock också kan ta åt sig en hel del av äran för både Vittsjös och Madeleines Nygren-Bonnier framgångar i vår. – Han har stor del i lagets utveckling och vi började egentligen om med hela lagbygget när han kom till klubben, menar Nygren-Bonnier vars lag ställs mot Falköping på hemmaplan imorgon. – För oss är ju alla matcher viktiga i serien men det är klart att slår vi Falköping så är det ju övre halvan som gäller för oss ett tag framöver, menar Nygren-Bonnier. Och var spelar du helst, mittback eller mittfältare? – Får jag välja blir det nog mittback, men det är också kul att variera, blir det något diplomatiska svaret.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.