Rösta mot krångligare regler

Opinion Inför det stundande Europaparlamentsvalet finns tydliga skillnader mellan de som vill minska EU:s inflytande och de som vill att EU:s byråkratiapparat ska få mer makt.
Opinion • Publicerad 5 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Inför det stundande Europaparlamentsvalet finns tydliga skillnader mellan de som vill minska EU:s inflytande och de som vill att EU:s byråkratiapparat ska få mer makt. I Socialdemokraternas EU ska det införas strikta regler mot vad S kallar för "skattedumpning". Att reglera medlemsländernas skattetryck genom EU-lagstiftning leder till fler krångliga regler, mer makt till EU-politikerna och ökad detaljstyrning från Bryssel/Strasbourg. Jag vill verkligen inte se ett EU där medlemsländernas egen makt minskar. EU ska inte göra sådant som varje medlemsland löser bättre på egen hand. Därför kommer jag att rösta på Moderaterna för minskad byråkrati i EU och därmed ett bättre Sverige!

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.