Trobecksboende omplaceras till kommunala hem

Hässleholm Dessa 25 personer kommer successivt, utifrån deras önskemål och lediga platser, att placeras vid olika äldreboendeenheter i kommunen.
Hässleholm • Publicerad 5 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Dessa 25 personer kommer successivt, utifrån deras önskemål och lediga platser, att placeras vid olika äldreboendeenheter i kommunen. – Det är de uppgifter vi fått av Laila Jeppsson (förvaltningschef vid omsorgen, red anm), säger Trobecks verksamhetschef, Eva Melander. Hon tror inte att omplaceringarna ska vålla några större bekymmer, även om en och annan naturligtvis tycker att en flytt är tråkig. – De kommer att bli väl omhändertagna. 28 anställda berörs och varslas om uppsägning. Men det finns chanser till ett nytt jobb inom Aleris (Trobecks ägare). Men blott där det finns vakanser och om man kan tänka sig flytta. Så många som 28 " hål" är knappast troligt. – Vi har inga enheter i närheten, närmast ligger i Vellinge och Simrishamn. Men vi vet också att en del har familj här och knappast flyttar, säger Eva Melander.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.