Segelflygaren Ray nödlandade i Oderljunga

Nyheter - Jag tappade termiken, den vind som vi segelflygare behöver för att kunna segla.
Publicerad 6 juni 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Katarina Bexell
Foto: Katarina Bexell

- Jag tappade termiken, den vind som vi segelflygare behöver för att kunna segla. Jag hade egentligen tänkt flyga till Markaryd och vända men bestämde mig för att vända tillbaka mot Ljungbyhed redan vid Vittsjö. Men här var det tyvärr färdigt, säger Ray som klarade nödlandningen i Oderljunga utan problem. - Jag har segelflugit i sex år, men det var första gången som jag tvingades gå ner så här. Så lite nervöst var det, säger Ray som nu får vänta på transporthjälp hem till Ljungbyheds flygklubb.

Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.