Dyrköpt seger för Kristianstads FF

Skåne/Kristianstad - Värst är det för Andreas som råkade ut för en bristning i låret, medan \"Lillen\" kanske hinner bli återställd, men det vet vi först i morgon (läs idag), säger massören Anders Rosenqvist.
Publicerad 7 juni 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
KFF besegrade Lindome på hemmaplan
KFF besegrade Lindome på hemmaplan

- Värst är det för Andreas som råkade ut för en bristning i låret, medan "Lillen" kanske hinner bli återställd, men det vet vi först i morgon (läs idag), säger massören Anders Rosenqvist. En tröst i bedrövelsen är att det finns ersättare. Det visade Fredrik Persson när han fick chansen efter "Lillen" Andersson skada. Nosaby-förvärvet jobbade frenetiskt, spelade klokt och fick även ett assist när han spelade fram Niklas Nordgren till 2-0. Spelmässigt var första halvlek jämn vilket dock inte hindrade KFF för att ta ledningen med 1-0. Målet gjorde Jörgen Nilsson efter en genial framspelning från Niklas Nordgren. I andra halvlek tog KFF kommandot och efter 2-0 och 3-0 inom loppet av två minuter (61-63 min) var trepoängaren i hamn. Christian Fegler i hemmamålet behövde aldrig anstränga sig för att hålla nollan , defensivt var det stabilt. Kan KFF fortsätta i samma stil tillhör nykomlingarna övre skiktet. Något som tränaren Peter Persson inte vill tala om. - Vi är nykomlingar och målet är att säkra kontraktet och inget annat, säger han med en övertygelse som gör att man nästan tror på honom. För inte ens Peter Persson kan blunda för att KFF i sina bästa stunder är ett lag för toppen i en serie där alla tycks slå alla. - Ja, serien innehåller inga dåliga lag, det såg vi i dag. Lindome som ligger i botten spelade riktigt bra fotboll, tyckte KFF-tränaren. Förutom segern fanns det många individuella insatser Peter Persson kunde glädja sig åt. Peter Hiir-Salakka gör sällan en dålig insats. I går var han åter mittfältets kung. Och en Niklas Nordgren på spelhumör glädjer alla fotbollsälskare. I går var Niklas på alerten och kombinerade finess med effektivitet. - När Niklas spelar som idag är han mycket värdefull för oss, berömde Peter Persson. - Men många var bra och när vårt passningsspel stämmer brukar det gå vägen. - Jag vill gärna framhålla Niclas Fischer som efter en trög start nu hittat rätt och presterar toppinsatser i match efter match. Det bör dock påpekas att samtliga i backlinjen förtjänar toppbetyg. Det gäller inte minst Viktor Agardius oavsett om han uppträdde som mittback eller ytterback. Peter Persson valde att spara David Rehn på grund av skada, men KFF-tränaren hoppas han kan vara med mot Öster. Och då är även Patrick Nilsson tillbaka efter sin avstängning, konstaterade en nöjd Peter Persson

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.