Glimåkra föll tungt i Karlskrona

Sport – Karlskrona var aningen bättre men inte så mycket som resultatet visar.
Sport • Publicerad 7 juni 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

– Karlskrona var aningen bättre men inte så mycket som resultatet visar. – De var aningen vassare framåt medan spelmässigt var det ganska jämnt, konstaterar Leo. Hemmalaget tog ledningen i den 12:e minuten genom Amanda Ilestedt med en nick från nära håll. I mitten av halvleken fick man en jobspost då anfallaren Nellie Persson tvingades utgå på grund av en knäskada och fick ersättas av Erika Olsson. Peter tror att Nellie kan vara med i nästa match hemma mot serieledarna IFK Kalmar. – Det märktes i vårt anfallsspel att Nellie gick ut. – Vi hade dock jättechanser till en kvittering genom Jenny Gunnarsson och Veronica Persson och då kanske matchen fått ett annat förlopp tror Leo. I början av andra halvleken chansade man och gick över till 3-4-3 från 4-4-2. Karlskrona gjorde 2-0 i den 66e minuten genom Malin Nyberg med en nick efter en hörna och då var matchen mer eller mindre avgjord. I slutminuten fastställde Matilda Larsson slutresultatet med ett mäktigt skott som målvakten Madeleine Andersson var chanslös på. Madeleine gjorde annars en stabil insats. Lina Kjellkvist utmärkte sig i försvaret. Annica Jönsson och Sandra Olofsson gjorde bra insatser på mittfältet.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.