Höör lekte med Perstorp

Perstorp – Försvarsspelet fungerar inte för tillfället, vi är alldeles för snälla, säger Perstorpstränaren Dan Olofsson efter matchen.
Publicerad 7 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

– Försvarsspelet fungerar inte för tillfället, vi är alldeles för snälla, säger Perstorpstränaren Dan Olofsson efter matchen. Seriens hetaste anfallspar Don Magnusson och Mats Lilienberg låg bakom det mesta när Höör besegrade Perstorp. Skytteligaledaren Magnusson satte två fullträffar och fixade en straff åt hemmalaget. Lilienberg nickade in ett mål och spelade fram till två. 3–0 i slutet av första halvlek var matchens behållning. Efter ett slarvigt uppspel av Perstorp hamnade bollen hos Lilienberg en bit in på offensiv planhalva. Med en höger yttersida slog han bollen på ytan bakom Perstorpsbackarna. Don Magnusson sprang sig fri och rullade enkelt bollen i mål. – Vi hade pratat om att Don Magnusson är farlig i djupled, ändå var vi inte med. Det går inte att tappa boll mot så pass duktiga spelare. Då smäller det direkt, säger Dan Olofsson. Perstorp hade sin bästa period i början av andra halvlek. Bolltempot blev högre, felpassningarna färre och gästerna tog för en stund över på plan. Den spelmässiga uppryckningen gav snart också utdelning. Dan Olofsson jobbade hårt i Höörs straffområde och bollen hamnade så småningom hos Torbjörn Lindahl som inte gjorde något misstag. Hans låga skott letade sig in vid målvaktens vänstra stolpe i 54:e matchminuten. Tre minuter senare avancerade Philip Alm in på offensiv planhalva och drog iväg en vänsterkanon som smet in vid samma stolpe och matchen levde i allra högsta grad. – I början av andra spelade vi bra, men så slarvade vi igen och Höör gjorde 4–2. Det är klart vi tappade lite energi då, säger Olofsson. Målet nickade Lilienberg in. Hemmalaget gjorde två mål till innan matchen var över och hade bud på fler. – Höör var klart bättre idag. Vi har en hel del att jobba med i veckan och får hoppas på en bättre insats mot Klippan i nästa match, säger Dan Olofsson som tillsammans med vänsterbacken Philip Alm tillhörde topparna i Perstorp.

Jonas WiderbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.