Glenn Wish gästar Diggiloo

Hässleholm – Tänk att jag ska få vara med på Diggiloo med hela svenska artisteliten!
Hässleholm • Publicerad 8 juni 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
- Det här blir mitt nationella genombrott
- Det här blir mitt nationella genombrott

– Tänk att jag ska få vara med på Diggiloo med hela svenska artisteliten! myser Glenn, som till vardags heter Åhstedt i efternamn. Det började med att Patrik Krall, nöjesproducenten bakom Diggiloo, såg Glenn Wishs show på Eriksbergshallen i Göteborg. – Sedan tyckte han uppenbarligen att jag kunde få vara med i det här fina forumet. Och att bara bli tillfrågad om att få vara med är ett bevis på att man nått långt, säger Glenn, som nu som en av jokrarna kommer att få sjunga ett par låtar med Diggiloos orkester. – Vi får se vem som vill vara med och köra. Jag hoppas förstås på Jessica Andersson. Brolle och Jessica, det hade suttit fint, säger Glenn med ett skratt. I år är artisterna som medverkar förutom de två nämnda också Ola Svensson, Arja Saijonmaa, Thomas Petersson, Sara Löfgren, Lasse Holm, Magnus Johansson, Niklas Strömstedt, Mojje samt en rad jokrar. Diggiloo-konserterna vänder sig till en bred publik i alla åldrar. Något som Elvistolkaren Glenn Wish tycker passar också honom utmärkt. – Det är ju precis samma publik som jag vänder mig till. Det är viktigt att alla känner sig välkomna. Och den unga publiken som undrar vad det var som fick deras mor och far att rocka loss, de ska min skäl få reda på det. Diggiloo-konserterna får stor uppmärksamhet från folk som är verksamma i nöjesbranschen och är också ett viktigt tillfälle att knyta kontakter, menar Glenn Wish. – Jag siktar mot en show på Hamburger Börs i Stockholm, jag har ju redan gjort shower i Malmö och Göteborg. Men jag har ingen brådska, det får ta den tid det vill. Jag tar det så sakta, jag har armerat och gjutit trappan i bra betong, så jag inte ska ramla tillbaka. Glenn Åhstedt från Tormestorp utanför Hässleholm tänker inte stöpa om sig som artist på vägen upp. – Du är som du är, man kan inte vara någon annan. En styrka för mig är att jag aldrig haft någon över mig som bestämt, jag har alltid varit min egen. Det är kul att få chansen och möjligheten att visa upp det för den här publiken. Glenn Wish ser bland annat fram emot att få sjunga ut i Båstad. – Jag spelade lite tennis när jag var ung och drömde om att få komma till centercourten i Båstad. Nu får jag komma med micken i stället. Som jag brukar säga, det spelar ingen roll hur eller i vilken skepnad man når sitt mål, bara man gör det. Att glädja publiken är det viktigaste, menar Glenn, som nu är redo att skjuta av sina "endorfinpilar" under konserterna. – Det blir som ett indianöverfall, skrattar han. Hösten ser också ut att bli fulltecknad för Glenn Wish. – Jag har ganska långt gångna planer på krogshower i alla de tre stora svenska städerna. Våren 2010 förs det också diskussioner kring. Så jag ser med stora ögon fram emot både sommar, höst och vår.

Yvonne Erlandsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.