Musikklasserna bjöd in kompisarna på konsert

Nyheter Vårkonserten är inte bara till för att eleverna i klass F-2 ska få höra häftig musik, de ska också få veta mer om hur det går till i kommunala musikskolan.
Publicerad 8 juni 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Elever i stråkklassen
Elever i stråkklassen

Vårkonserten är inte bara till för att eleverna i klass F-2 ska få höra häftig musik, de ska också få veta mer om hur det går till i kommunala musikskolan. Eleverna i de tre lägsta klasserna var helt med på noterna i Hasslarödsskolans konsertsal. Inte minst när de själva skulle vara med och sjunga så fort rätt nummer visades av eleverna på scenen.

Det var blåsarklassen i 3A på Hasslarödsskolan och stråk- och sångklasserna 3B och 3C på Klockarskogsskolan som stod på estraden 3A-eleverna William på trumpet och Cajsa på tenorhorn fick till och med blåsa varsitt solo.

Enligt blåsarmagistern Peter Camitz är systemet med stråk-, blås- och sångklasser väldigt populärt bland eleverna. I år har kommunala musikskolan 21 olika ämnen varav 16 är olika instrument och de fem övriga sång, musikteori med gehärslära, musikdator, rytmik/musiklek (för fröskoleklassen och årskurs 1) och vokalensemble/kör. Terminsavgiften för instrument- och sångundervisning är 650 kronor och den som hyr instrument får betala ytterligare 350 kronor. Eftersom det är lång kö till vissa instrument får eleverna rådet att både ett andrahandsval och ett tredjehandsval. I mån av plats kan också vuxna delta i instrumentundervisning och körsång i musikskolans regi.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.