Nöjda hyresgäster hos ABK

Nyheter ABK:s hyresgäster är mycket nöjda med sitt boende och sin hyresvärd.
Publicerad 8 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

ABK:s hyresgäster är mycket nöjda med sitt boende och sin hyresvärd. Det visar en undersökning som Tyréns Temaplan har gjort. De boende ger hyresvärden toppbetyg. Resultatet är till och med något bättre än 2006, då en liknande undersökning genomfördes. ABK har fått ett NBI (Nöjdboendindex) på 74, vilket klassas som "starkt" på den betygsskala som används. 2006 låg NBI på 73. När det gäller värdeindex har ABK fått 75. Även det en förbättring jämfört med 2006 då värdeindex var 72. Av de bolag som Tyréns Temaplan regelbundet samarbetar med ligger ABK i topp när det gäller värdeindex, och på andra plats i NBI-statistiken. – Det här är fantastiska betyg för alla som jobbar på ABK. Jag ska erkänna att jag var orolig för resultatet denna gången, eftersom vi fick så höga betyg förra gången. Men nu visar det alltså att vi har överträffat resultatet från 2006, säger Leif Persson, ABK:s vd. En av de variabler som ligger bakom NBI är hur trygga hyresgästerna är i sina respektive bostadsområden. Här har ABK fått ett NBI på 82, vilke är en klar förbättring jämfört med 2006. – Glädjande, eftersom vi arbetar oerhört mycket med just trygghetsfrågorna, säger Leif Persson.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.