Nu ska soptunnorna märkas

Markaryd –Erfarenhetsmässigt visar det sig att somliga fyller kärlet strax efter tömning och meddelar därefter att tömning ej har skett, idag innebär det att bilen får göra en extra tur som är kostsam, detta hoppas man slippa med det nya systemet\".
Publicerad 8 juni 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Sopkärlen i Markaryd kan bli märkta för att bekräfta att tunnorna har tömts.
Sopkärlen i Markaryd kan bli märkta för att bekräfta att tunnorna har tömts.

–Erfarenhetsmässigt visar det sig att somliga fyller kärlet strax efter tömning och meddelar därefter att tömning ej har skett, idag innebär det att bilen får göra en extra tur som är kostsam, detta hoppas man slippa med det nya systemet". Det står skrivet i sammanträdesprotokollet där kommunstyrelsen ska ta beslut idag. Cirka 4500 taggar kommer att placeras på sopkärlen och det är gatu- och parkförvaltningens egen personal som ska sätta på taggarna eventuellt med hjälp av extra personal, som ett vikariat för ungdomar. Även hämtbilarna ska utrustas med datorer för att samla in information från taggarna om vilka kärl som har tömts. Totalt beräknas projektet kosta 225 000 kronor och är tänkt att täckas av genom att omfördela pengar inom renhållningen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.