Lars Dufwa bästa rastplatsen i Skåne

Nyheter \"Bra rastplatser stärker trafiksäkerheten\" anser motororganisationen som med hjälp av vägombud runt om i landet besökt ett stort antal stopp längs farleder runt om i landet.
Publicerad 9 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
av rullande besökare på allt från två till betydligt flera hjul. Foto: Anders Grönlund
av rullande besökare på allt från två till betydligt flera hjul. Foto: Anders Grönlund

"Bra rastplatser stärker trafiksäkerheten" anser motororganisationen som med hjälp av vägombud runt om i landet besökt ett stort antal stopp längs farleder runt om i landet.

I en gemensam motivering för alla de 21 prisade rastplatserna skriver Motormännen att både planering och skötsel väl fyller de krav som ska ställas på en väl fungerande rastplats. – Bra rastplatser behövs, inte minst för att förarna ska hållas sig alerta. Upp till 40 procent av alla olyckor beror på att föraren varit trött eller somnat, påpekar Motormännen.

Lars Dufwa byggdes upp och startades 1992 av Sven-Arne Svensson. Han överlät 2007 rörelsen till de nuvarande ägarna Camilla och Lars Arvidsson. Trafiken på riksväg 23 har ökat på senare år och varje dygn passerar uppskattningsvis 7000-8000 fordon. Karl-Otto Redelius från Vetlanda brukar stanna på Lars Dufwa till 3-4 gånger per år. – Helt okej. Det brukar bli ett toabesök, en grillkorv och ibland en kopp kaffe. Magnus Johansson från Broby kör skogsflis och har just gjort en sväng till Växja. – Det är absolut inget fel på Lars Dufwa. Utom att lastbilsparkeringen kunde vara större. Det är lite trångt, tillägger han.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.