Nu stänger de dörrarna till kafé Snäckan

Hässleholm – Det kom för få kunder, förklarar habiliteringsassistenten Ingela Persson.
Hässleholm • Publicerad 9 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021

– Det kom för få kunder, förklarar habiliteringsassistenten Ingela Persson. Stängningen innebär att sex omsorgstagare på dagcentralen på Skansenhemmet blir av med en annars populär aktivitet. Kafé Snäckan öppnades i september ifjol och hade då öppet alla vardagar. – Men det inte kom så många som ville fika så vi bestämde oss för att bara ha öppet när fritidsgården var öppet. Det vill säga tre dagar i veckan. Ungdomarna var ju våra bästa kunder, men det har ändå varit lite för lite att göra, så nu stänger, berättar Ingela Persson. En annan orsak till att dagcentralens verksamhet i allaktivitetshuset läggs ner är att det bara är 1,75 tjänster som sköter om aktiviteterna i både i dagcentralen och kafé Snäckan. – Och det har blivit lite för mycket, berättar Ingela Persson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.