Företaget flyttar till Kina

Hässleholm - Allt fler av Ruukki Engineerings kunder flyttar sina egna tillverkningsprocesser till dessa områden, där Ruukki även har kapacitet att serva dem, säger Patrik Jakobsson, senior vice president i Ruukki Engineering i ett pressmeddelande.
Hässleholm • Publicerad 10 juni 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

- Allt fler av Ruukki Engineerings kunder flyttar sina egna tillverkningsprocesser till dessa områden, där Ruukki även har kapacitet att serva dem, säger Patrik Jakobsson, senior vice president i Ruukki Engineering i ett pressmeddelande. De länder i centrala Östeuropa det är frågan om i första hand är Polen och Ungern. Enligt Tommi Matomäki, direktör för Ruukki Engineering, fokuserar allt fler av företagets kunder inom verkstadsindustrin sina verksamheter på områden utanför den nordiska marknaden. Och genom att centralisera Ruukki´s verksamheter till större enheter menar han att företaget kan öka sin effektivitet och lönsamhet, och förbättra sin kundservice ytterligare. - Men tyvärr innebär detta att arbetstillfällen försvinner i Hässleholm. I pressmeddelandet säger Matomäki att på grund av att enheterna i Hässleholm och Oskarström stängs ska förhandlingar mellan arbetsgivare och arbetstagare att inledas med personalen. - Detta agerande förväntas resultera i icke-återkommande kostnader på cirka 5 miljoner euro som kommer att bokföras för andra kvartalet 2009", avslutar Tommi Matomäki.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.