Historisk vandring genom stan

Hässleholm Deltagarna får då se vissa delar av Hässleholms 150-åriga historia genom ett antal skådespelare från Hessleholms Teatersällskap.
Hässleholm • Publicerad 10 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Deltagarna får då se vissa delar av Hässleholms 150-åriga historia genom ett antal skådespelare från Hessleholms Teatersällskap. Ett alldeles nytt inslag i stadsbilden. Dessa spelar upp små scener inne på gårdar och på andra platser i centrala Hässleholm. Där finns en hel del dramatik. Bland annat ett mord vid Stortorget! Kristina Runklint och Ann Gutenwik har skrivit manus till teaterscenerna som berättar om det som hänt i stan. – Det kom ganska många vandrare till premiären, säger Runklint, som är berättare under vandringarna. – Folk tyckte, att det var intressant att lära sig nya saker om historien genom att titta och lyssna på de Hässleholmshistorier som spelades upp. 15 personer deltar; på torsdagskvällen och på lördagseftermiddagen. Start vid den stora glasskulpturen på Norra Station alldeles väster om järnvägen klockan 18 torsdag kväll. Biljetter säljs på Hässleholms Turism eller direkt på platsen vid Norra Station. Den lite mer än timslånga vandringen avslutas med kaffeservering under tak på Vallgatan.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.