Jobbar för en busslinje till Hovdala

Hässleholm Så svarar slottschef Jens Olsson på frågan om det någon gång ska bli en busslinje till Hovdala slott.
Hässleholm • Publicerad 10 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
vore något för att ta besökare till Hovdala slott under sommarmånaderna? Arkivfoto: Dan Rosengren
vore något för att ta besökare till Hovdala slott under sommarmånaderna? Arkivfoto: Dan Rosengren

Så svarar slottschef Jens Olsson på frågan om det någon gång ska bli en busslinje till Hovdala slott. Han berättar att han tillsammans med kommunens utvecklingschef Diana Olsson och marknadschef Charlotte Fogde Andréasson jobbar på alla sätt för att komma till en lösning. – Jag tycker det är jätteviktigt att det finns någon form av kollektiv transportmöjlighet till slottet, menar han. Han förklarar samtidigt att man ännu inte kommit fram till någon överenskommelse med något bussbolag. Det pågår samtal med Skånetrafiken. Men också andra bussbolag kan vara tänkbara. – Det optimala är naturligtvis om det fanns en daglig buss med bra turtäthet från centrum och ut till Hovdala-området, tillägger han. Men han kan också tänka sig en förmiddagstur till slottet och en tur tillbaka till centrum under eftermiddagen. – Många danska besökare åker till Hässleholm med tåget, men sedan är det omöjligt att ta sig vidare kollektivt ut till Hovdala, konstaterar han. Turistbesöken under sommarhalvåret ser han som ett viktigt argument för en busslinje ut till slottet. I sommar blir det flera större evenemang på Hovdala slott, opera och musikkonserter. Kanske kan det bli tal om att låta bussar transportera publiken till slottet. Men Jens Olsson lovar inget. Men någon fast busslinje lär det inte bli i år heller.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.