Prins Henrik fyller 75 år

Personligt Prins Henrik av Danmark föddes i Girondo, Frankrike och växte upp i Frankrike och Vietnam.
Personligt • Publicerad 10 juni 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
och prins Henrik firar stort. Foto: Scanpix
och prins Henrik firar stort. Foto: Scanpix

Prins Henrik av Danmark föddes i Girondo, Frankrike och växte upp i Frankrike och Vietnam. Han var militär i Algeriet 1959-1962 och jobbade därefter på franska ambassaden i London. 1967 gifte han sig med prinsessan Margrethe. Prins Henrik har gett ut egna diktsamlingar och även översatt Simone de Beauvoirs bok Ingen är odödlig tillsammans med sin hustru. 75-årsdagen firar prins Henrik idag ombord på kungaskeppet Dannebrog med gäster och senare bjuder kungaparet 600 vänner och bekanta på stor galakonsert I Danmarks Radios konserthus. På själva födelsedagen blir det bland annat parad på inre slottsgården på Fredenborgs slott.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.