Sverigedemokraterna starkt framåt i Sibbhult

Nyheter Mest ökade rösterna på Sverigedemokraterna som fick hela tio procent av göingarnas röster.
Publicerad 10 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Mest ökade rösterna på Sverigedemokraterna som fick hela tio procent av göingarnas röster. I Sibbhult var andelen 14 procent. Där fick samtidigt Centern bara 2,6 procent. Även Piratpartiet gick framåt med totalt 6,4 procent, varav flest kom från den östra delen av Knislinge. Av valresultatet kan man också utläsa att så få som 1,1 procent av Sibbhultsborna röstade på Kristdemokraterna medan samma parti fick 10,3 procent av rösterna i östra Broby. Moderaterna är starkast i Broby där de fick knappt 18 procent av rösterna. Socialdemokraterna har ett starkt fäste i Sibbhult och Hana-skog där nära hälften av invånarna gav sin röst åt namnen på partiets lista. Valdeltagandet var högst i Hjärsås och lägst i östra Knislinge. I hela kommunen låg det på 35,9 procent medan rikssnittet hamnade på 43, 8 procent.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.