Tjuv kom över cigaretter vid fräckt inbrott

Hässleholm Inbrottet upptäcktes först klockan 6.
Hässleholm • Publicerad 10 juni 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Butikschef Lasse Svensson konstaterar att tjuven visste exakt vad han skulle göra för att lätt ta sig in i butiken. Det stora gallret innanför fönstret var sönderbräckt. Foto: HELENE NORDGREN
Butikschef Lasse Svensson konstaterar att tjuven visste exakt vad han skulle göra för att lätt ta sig in i butiken. Det stora gallret innanför fönstret var sönderbräckt. Foto: HELENE NORDGREN

Inbrottet upptäcktes först klockan 6.40 när butiksägaren Lasse Svensson kom på morgonen. Ett av skyltfönstren ut mot Länsmansgatan hade helt enkelt plockats ur genom att listerna togs bort kring fönstret. –Därefter hade tjuven bräckt upp det kraftiga galler som finns innanför, berättar Lasse Svensson och anar att förövaren rekognoserat i butiken före inbrottet.

Tjuven hade nämligen undvikit det larm som finns installerat. Vid inbrottstillfället täckte det inte kassan närmast fönstret, utan bara den innnersta kassan. Genom att bara länsa cigarettbehållaren vid den ena kassan hade tjuven undgått att utlösa larmet. –Tjuven visste helt klart var larmet fanns, säger Lasse Svensson, men försäkrar att man nu ändrat på larmet så att ingen kan komma in i butiken utan att larmet utlöses. Oturligt nog för inbrottstjuven fångades hela stölden på bild av den övervakningskamera som finns i butiken. Polisen har konstaterat att mannen var helt klädd i svart och med en svart huva över huvudet. Den stora glasruta som tjuven plockade ner återfanns i ett buskage på andra sidan vid stationshuset.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.