41 heltidstjänster ska sparas in

Nyheter – Vi hoppas kunna undvika att säga upp folk, men det kan inte uteslutas att vissa nedskärningar måste till i framtiden, menar Ulrika Thulin.
Publicerad 11 juni 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vi hoppas kunna undvika att säga upp folk, men det kan inte uteslutas att vissa nedskärningar måste till i framtiden, menar Ulrika Thulin. Barn och utbildninsnämnden och socialnämnden är de som drabbas hårdast av sparkraven med nedskärningar på 7,9 miljoner respektive 6,2 miljoner på tre år. – Vi är en liten kommun och det är framförallt inom dessa två nämnder vi kan spara, säger Thulin. Framtiden kan dessutom föra med sig fler besparingar. – Vi hoppas att det räcker med detta, men som det verkar nu så kommer vi inte att ha mer att röra oss med i framtiden utan mindre. Redan hårt drabbade instutitioner får knyta näven ännu hårdare. – Vi måste redan i år spara in motsvarande 11 heltidstjänster, säger socialnämndes ordförande Bengt Ingvarsson. Lyckas vi med det står vi väl rustade inför nästa år och har då en möjlighet att klara budgeten. Han medger att det kommer bli svårt. – Det är mycket tungt och de som drabbas är de äldre och de som behöver ekonomiskt stöd, fortsätter han. Bland annat tvingas hemtjänste spara motsvarande 1,5 tjänst och tre sjukskötersketjänster ska bort. Bengt Ingvarsson understryker att det inte är effektiviseringar det handlar om. – Detta är rena besparingsåtgärder och det är svåra politiska beslut att ta. Gamla och handikappade drabbas.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.