Andra branden vid Gunängahus

Nyheter På torsdagsmorgonen brann det på nytt på fastigheten, den här gången i den mindre byggnad som blev kvar efter förra branden.
Publicerad 11 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Vid branden i december 2006 förstördes det stora huset helt (bilden). Nu har det brunnit också i den mindre byggnaden på banvaktar bostället.
Arkivfoto: ANDERS GRÖNLUND
Vid branden i december 2006 förstördes det stora huset helt (bilden). Nu har det brunnit också i den mindre byggnaden på banvaktar bostället. Arkivfoto: ANDERS GRÖNLUND

På torsdagsmorgonen brann det på nytt på fastigheten, den här gången i den mindre byggnad som blev kvar efter förra branden. Brandkåren larmades omkring 5.45 på morgonen sedan personal från Södra sett rök från det obebodda huset. Branden hade fått fäste i innergolvet som består av gamla slipers från järnvägen. Den kunde dock släckas innan skadorna blivit alltför omfattande. Den brandskadade byggnaden rymmer garage, kök och sängplats. – Mycket tyder på att elden legat och pyrt någon dag. Hade röken inte upptäckts hade huset brunnit ned, konstaterar Jan Persson vid räddningstjänsten. Efttersom det inte finns el i byggnaden och inte någon annan naturlig brandorsak finns det misstankar om att branden var anlagd.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.