Firma sålde förbjuden asbest

Nyheter En vanlig förfrågan från Folkes Bygg i Hanaskog har lett till att ett misstänkt miljöbrott upptäckts.
Publicerad 11 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

En vanlig förfrågan från Folkes Bygg i Hanaskog har lett till att ett misstänkt miljöbrott upptäckts. Arbetsmiljöverket inspekterade företaget i april och fick då frågan från ägaren om reglerna kring lagring av eternitskivor utomhus. Eternitskivorna skulle säljas vidare. Kemikalieinspektionen tog prover och upptäckte asbest i eterniten. Eftersom asbesthaltigt material förbjöds för försäljning redan år 2005 kommer ärendet att anmälas till miljökontoret.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.