100 000 kronor till filmprojekt

Nyheter Kommunen får 100 000 kronor av Region Skåne för att driva ett projekt med rörlig bild.
Publicerad 12 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Kommunen får 100 000 kronor av Region Skåne för att driva ett projekt med rörlig bild. Maria Ehrenberg, kultur- och bibliotekschef, hoppas att projektet blir ett samarbete mellan ungdomar, studieförbund och kommun. Men än så länge vill hon inte säga mycket mer än så om projektet. Rörlig bild behöver inte bara betyda film. Det kan även vara datorspel och datoranimationer, säger hon och berättar att Östra Göinge är den enda kommun i regionen som fått detta bidrag. – Jag tror att de har sett att vi har ett bra samarbete mellan studieförbunden och kommunen. Vi försöker även göra vårt bibliotek så tillgängligt för allmänheten som möjligt. Klara samarbetspartner är studieförbunden, Stenforsaskolan och musikskolan. De ska nu tillsammans diskutera fram hur pengarna ska användas.

Lisa Winqvist
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.