80 anställda på Transportledet varslas

Hässleholm På Transportledets hemsida står det: \"Vår affärsidé!
Hässleholm • Publicerad 12 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
En chock. DHL:s nedläggningsbesked gör att också Transportledet varslar. 80 anställda riskerar jobben.
En chock. DHL:s nedläggningsbesked gör att också Transportledet varslar. 80 anställda riskerar jobben.

På Transportledets hemsida står det: "Vår affärsidé! Att i samarbete med DHL producera effektiva, kvalitets- och miljöanpassade transporttjänster." Vad händer nu? – Om vi ändå visste det, säger Lars Lindgren, platschef på Transportledets företag i Hässleholm, uppgivet och tillägger: – Vi fick information av ledningen på DHL om situationen igår. Ja, att de beslutat att lägga ner verksamheten här i Hässleholm. Hans Eriksson nickar och håller med: – Beslutet kom, milt uttryckt, som en stor överraskning för oss. Nu har vi tvingats varslat alla här i Hässleholm om uppsägning och på tisdagen den 16 juni ska vi träffa transportfackets avdelning i Malmö. I väntan på närmare information om läget av ledningen på DHL ska man på Transportledet plocka fram en turordningslista för företaget i Hässleholm. En lista som talar om hur länge respektive medarbetare har arbetat i företaget. – För det är turordningen som gäller. I varje fall initialt, säger Hans Eriksson. Hur ser framtiden ut för Transportledet i Hässleholm? – Ja, vad ska man säga? Framtiden finns, men hur den ser ut vet vi inte idag. Vi får hoppas att den skapar nya möjligheter, svarar Hans Eriksson. Företaget har varslat 80 personer, men Hans Eriksson vet inte idag hur många som verkligen tvingas gå. Transportledet har ett 50-tal lastbilar i trafik i Hässleholm och 27 av dem är helt knutna till DHL:s transporter.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.