Thomas Johansson slutar med tennisen

Sport Efter 15 år som proffs, en Grand slam titel (Australiska mästerskapen 2002) och ytterligare nio ATP-titlar inser Thomas Johansson, 34, att han inte förmår att göra vad som krävs för att komma tillbaka till proffstennisen.
Sport • Publicerad 12 juni 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
I mars spelade han både singel och dubbel i Davis cup-matchen mot Israel i Malmö. Men nu är det slutspelat för Thomas Johansson. Foto:Drago Prvulovic/Scanpix
I mars spelade han både singel och dubbel i Davis cup-matchen mot Israel i Malmö. Men nu är det slutspelat för Thomas Johansson. Foto:Drago Prvulovic/Scanpix

Efter 15 år som proffs, en Grand slam titel (Australiska mästerskapen 2002) och ytterligare nio ATP-titlar inser Thomas Johansson, 34, att han inte förmår att göra vad som krävs för att komma tillbaka till proffstennisen. Under OS i fjol fick han besvär med hälsenan och senare under hösten konstaterades att han hade en inflammation i en slemsäck på hälsenan. Han opererades i oktober och sedan dess har Johansson jobbat hård med rehabiliteringsträning för att kunna göra comeback. Dock utan att lyckas fullt ut. - Foten har inte blivit så bra som jag hoppats på. Och jag är 34 år. Skulle jag ha haft en ärlig chans att hävda mig hade jag varit tvungen att tränare hårdare än jag någonsin gjort och jag vet inte om kroppen pallar med det. Realistiskt, om jag ser till min ålder, hade jag i bästa fall fått ett år till. - Så det känns som ett bra beslut, ett rätt beslut även med tanke på familjesituationen. Jag blev nyligen pappa för andra gången. Under våren har han gjort några försök på tennisbanan. Bland annat ställde han upp i Davis cup-matchen mot Israel i mars där han vann en singelmatch och i dubbel. Master 1 000-turneringen i Miami i slutet av mars blev hans allra sista — där blev det förlust i första kvalomgången. I stället för tennis kommer Johansson nu att satsa fullt ut på sin roll som sportchef i Swedish open i Båstad. Och han har även andra planer. - Det är inga som jag kan berätta om nu, men det finns projekt som jag vill göra inom tennisen. Om det går vill jag gärna dela med mig av min erfarenhet och min kunskap till yngre spelare. - Jag vet inte vad som kan dyka upp i framtiden, jag är öppen för förslag. Vad är ditt främsta minne från tennisen? - Grand slam-vinsten. Man har ju alltid drömt om att få spela på de stora arenorna och att få vinna en Grand slam och när jag lyckades göra det 2002 var det en dröm som gick i uppfyllelse, mitt största ögonblick i min tenniskarriär.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.