Visor och betyg på avslutningen

Markaryd Bärandes på fanor kom åttorna och niorna in i salen för att gemensamt sjunga nationalsången.
Publicerad 12 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Eleverna marscherade ut med fanor under gårdagens avslutning. Foto: HENRIK NORDELL
Eleverna marscherade ut med fanor under gårdagens avslutning. Foto: HENRIK NORDELL

Bärandes på fanor kom åttorna och niorna in i salen för att gemensamt sjunga nationalsången. Stämningen höjds direkt när eleverna framförde musik i form av "Fields of gold", vackra visor och sommarlåtar. Applåderna avlöste varandra och kamerorna blixtrade från åskådarna. Kyrkoherden Carl Eric Svensäter gav en sommarhälsning till eleverna. – Jag vill önska er en fin sommar och en bra framtid för er nior, sade han. Även rektorn för Huneskolan höll ett kort tal om framtiden. – En del av er är förväntningsfulla och en del är nervösa, det är många känslor en sån här dag, sade han. Rektorn talade om valet till gymnasiet, om vilket beslut åttorna har framför sig och om hur niorna ska lämna Huneskolan för vidare studier. Naturligtvis blev det även betygsutdelning. Som vi tidigare berättat är det 118 av grundskolans 134 elever som har behörighet till gymnasiet detta år inom Markaryd. Betygen togs emot med tackord och kramar. – Ni ska samla era krafter i sommar för att starta med målmedvetenhet till hösten, hälsade rektorn. Det hela avslutades med en marsch ut ur kyrkan och mot ett väntande sommarlov för eleverna.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.