Wallmark: ”En kalldusch för stan”

Hässleholm Urban Widmark konstaterar att veckan bjudit på mycket blandade besked när det gäller näringslivet.
Hässleholm • Publicerad 12 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
– Oerhört trist
– Oerhört trist

Urban Widmark konstaterar att veckan bjudit på mycket blandade besked när det gäller näringslivet. – Det finns tecken på att det börjar ljusna och Hässleholm rankas mycket positivt som företagskommun. Samtidigt kom beskedet om Ruukkis nedläggning och nu det här. Vi har kastats mellan hopp och förtvivlan, kan man säga. Hässleholms framtidssatsning på logistik, Hässleholm Nord, berörs dock inte av att stans transportjättar vacklar och försvinner. – Nej, vår satsning ligger en bit in i framtiden. Hässleholm ska bli ett logistikcentrum, staden har ett fantastiskt läge och vi är en knutpunkt för hela Skåne. Jag hoppas att vi kan få tillbaka de jobben som nu ser ut att gå förlorade, konstaterar Urban Widmark. Hässleholm Nord ska bli en industri- och logistikpark norr om stan i anslutning till vägarna 21, 23 och järnvägen södra stambanan. Satsning blir den största industrisatsningen hittills i Hässleholm. Det berörda markområdet är cirka 150 hektar stort och ska rymma både väg och järnväg till en kostnad av cirka 250 miljoner kronor. – De första rent fysiska arbetena i området kommer att börja märkas i höst och vinter, berättar Urban Widmark.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.