Telefonskojare igång igen

Hässleholm Martin misstänker att det handlar om en ny omgång telefonbedrägerier.
Hässleholm • Publicerad 14 juni 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Martin misstänker att det handlar om en ny omgång telefonbedrägerier. Mobiltelefoner blir uppringda från ett utlandsnummer, som lägger på efter en signal. Om den uppringde ringt tillbaka blir det dyrt. Exempel finns på summor mellan 50 och 160 kronor i minuten. I oktober förra året förekom den här typen av lurendrejeriförsök över hela landet. Martin Bay (och även en kollega) blev uppringd även den gången. Men inte heller den då gick han i fällan och ringde tillbaka. I oktober var det bland annat nummer som började på +25, +26 och +88 som var aktuella. Numret som ringt upp Martinbörjar på 0084. Enligt Eniros landsnummerförteckning är 0084 landsnumret till Vietnam. Martin känner ingen i Vietnam och har heller inga bekanta som befinner sig där på resa. Han är därför övertygad om att det handlar om ett bedrägeriförsök. – Det är för jäkligt, jag vill varna så att ingen ska bli lurad, säger Martin Bay.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.