Harmoniska tongångar inför U21-premiären

Sport Stämningen var på topp när svenska U21-landslaget höll sin matchförberedande träning i Båstad under måndagen.
Sport • Publicerad 15 juni 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
förbundskapten Jörgen Lennartsson i samspråk med biträdande förbundskaptenen Tommy Söderberg. Foto: Claes Hall
förbundskapten Jörgen Lennartsson i samspråk med biträdande förbundskaptenen Tommy Söderberg. Foto: Claes Hall

Stämningen var på topp när svenska U21-landslaget höll sin matchförberedande träning i Båstad under måndagen. I stället för att putsa på tekniska detaljer hölls en avslappnad kort träning. – Det känns jättebra. Alla 23 spelare är friska och glada. Vi har haft tid på oss att träna taktiska inslag tidigare, meddelade Jörgen Lennartsson. – Vi har våra idéer om vem som ska spela men det är hård konkurrens i laget. En trupp med många olika spelartyper öppnar för flera valmöjligheter. Att den matchförberedande träningen hölls i Båstad och inte på Swedbank arena i Malmö hade sin förklaring. – Vi har redan bekantat oss med arenan när vi spelade träningslandskampen mot Polen. Det hade tagit onödig energi att åka buss i över en timme till Malmö för att få lov att träna i maximalt en timme, fortsatte förbundskaptenen. Men för att inte få några obehagliga överraskningar i premiären har landslagets scout Reine Almqvist jobbat hårt för att kartlägga Vitryssland. – Vi är hyggligt säkra på deras startelva. Vitryssland har ett passningsskickligt lag som är snabba på omställningar. I backlinjen är de starka i huvudspelet. Vi måste prestera på en mycket hög nivå och lyckas i försvarsspelet, som är basen till ett bra anfallsspel. Att humöret är på topp inför premiären visade förbundskaptenen när han under måndagens presskonferens fick tag i en ringande mobil och passade på att meddela uppringaren att telefonens ägare var på ett hotellrum. Därefter lämnade han över mobilen till journalisten med kommentaren, "det är din fru". – Vi känner inget favorittryck. Alla vet vilket dignitet det är på lagen i slutspelet. Men vi vill ta vårt ansvar som hemmanation och bjuda publiken på en riktig fest.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.