Problem i hemtjänst med underbemanning

Hässleholm I ett brev till omsorgsnämndens ordförande, John Bruun (FP), skriver Tommy Nilsson att han vid möten med omsorgsnämndens presidium har fått vetskap om att det finns en stor underbemanning av personal inom hemtjänsten.
Hässleholm • Publicerad 15 juni 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

I ett brev till omsorgsnämndens ordförande, John Bruun (FP), skriver Tommy Nilsson att han vid möten med omsorgsnämndens presidium har fått vetskap om att det finns en stor underbemanning av personal inom hemtjänsten. Tommy Nillson skriver vidare i brevet att han själv varit i kontakt med både omsorgstagare och hemtjänstpersonal, och att dessa bekräftar att omsorgstagarna inte är tillfreds med den omsorg de får idag. Enligt Tommy Nilsson får inte omsorgstagarna "den insats man är beviljad vid den tidpunkt som är avtalad". Han menar också att personalen inom hemtjänsten "går på knäna" och mår dåligt. Han kräver att få ett svar från omsorgsnämndens ordförande vad denne tänker gör på kort sikt för att komma tillrätta med underbemanningen. Ordförande John Bruun uppger för Norra Skåne att frågan ska behandlas på dagens sammanträde med omsorgsnämnden. Han bekräftar att det finns två mätningar som gjorts inom hemtjänsten. Mätningarna visar att det finns både stora och små skillnader inom den omsorg som kommunens omsorgstagare är berättigad till.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.