KFF tar över friluftsbadet i Vä

Nyheter Det var när kultur- och fritidsnämnden tidigare i våras beslöt att lägga ner friluftsbadet i Vä för att spara pengar som företagarna Sven-Erik Tenghagen och Ronny Larsson i KFF:s marknadsgrupp agerade.
Publicerad 16 juni 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var när kultur- och fritidsnämnden tidigare i våras beslöt att lägga ner friluftsbadet i Vä för att spara pengar som företagarna Sven-Erik Tenghagen och Ronny Larsson i KFF:s marknadsgrupp agerade. – Vi har bestämt oss för att köra badet i KFF:s regi på prov under ett år. Många av våra medlemmar agerar i området, och många av spelarna bor i Vä, säger Sven-Erik Tenghagen. Tio badvakter anställs under sommaren. Badet öppnar helgen efter midsommar. Friluftsbadet kommer att hålla öppet dagligen under sommarmånaderna, totalt i nio veckor. Någon simskola hinner KFF däremot inte ordna i år. Sven Nilsson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, tycker att det här är en bra lösning. – Besökssiffrorna på Väbadet har halverats de senaste fem åren. Det är med andra ord upp till Väborna att utnyttja badet och visa att det behövs. Om besökstalen fortsätter att vara lika dåliga är det tveksamt om det blir någon fortsättning, säger Sven Nilsson.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.