Skövla inte regnskogen

Opinion Varje dag skövlas massor med regnskog, för att sedan bränna rötterna där träden en gång stått.
Opinion • Publicerad 16 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Varje dag skövlas massor med regnskog, för att sedan bränna rötterna där träden en gång stått. Vad blir då konsekvenserna? Visst, träden försvinner visserligen, men det många inte tänker på är att även människorna drabbas av det på sikt. Vi kommer att förlora massor med syre om regnskogen skövlas. Skövlingen påverkar även klimatet som redan nu är ett stort problem för jordens överlevnad. Men detta är inte allt. Även djuren som lever där påverkas. Mindre djur påverkas av det eviga skövlandet. Detta gör i sin tur att större djurs mat försvinner, vilket innebär att även de försvinner. Detta kan i slutändan innebära att människan drabbas. Vår föda försvinner, fattiga människor svälter. Så varför vänta? Något måste göras nu! Inte imorgon, utan nu! Vad ska man då göra åt detta problem? Jag tycker man ska utlysa ett strängt förbud mot all skövling. De som gör det ska straffas hårt. De borde få så mycket skog som möjligt att bli nationalparker. Så lägg en slant eller tänk en minut på regnskogen - för din egen överlevnad.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.