” Vi är tvungna att minska kostnaderna”

Nyheter Genom att minska öppethållandet kan kommunen spara in en halvtidstjänst på varje daghem.
Publicerad 16 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Genom att minska öppethållandet kan kommunen spara in en halvtidstjänst på varje daghem. Jette Friis betonar att det fortfarande bara rör sig om ett förslag. – Inget beslut är taget. Vi får se hur det går när politikerna sagt sitt. Hon tillägger att alla som behöver det ska kunna få barnomsorg mellan 6.30 och 18.30 – Den risk- och konsekvensanalys vi gjort tyder på att den här modellen skulle fungera. Räcker det med att två förskolor i Osby har öppet hela dagarna? – Ja, med de behov vi kan se nu. Men barnomsorg är en färskvara där förutsättningarna ändras hela tiden. – Våra prognoser tyder på att behovet av barnsomorg kan öka i kanske ett par år till. Det har åtminstone fötts många barn i år. Förslaget att minska öppettiderna innebär att vissa barn måste byta förskola. – Vår målsättning är att skapa en trygg och lugn miljö för barnen. Samtidigt måste vi spara pengar. Det kommer vi inte ifrån, säger Jette Friis.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.