17-åring mordhotades efter bussresa

Hässleholm – Jag har även fått flera sms, där någon eller några skriver att de ska slå in skallen på mig och slakta mig.
Hässleholm • Publicerad 17 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

– Jag har även fått flera sms, där någon eller några skriver att de ska slå in skallen på mig och slakta mig. Men alla polisanmälningar som min pappa gjort har lagts ner. Polisen säger att det inte går att bevisa vem som skickat sms:en, säger pojken. Det mordhot som avhandlades i Hässleholms tingsrätt igår rör en händelse i Bjärnum den 6 mars i år. 17-åringen var tillsammans med sin pappa på väg hem från Hässleholm med bussen. – På bussen satt även NN (18-åringen), säger 17-åringen. Väl framme i Bjärnum stannade bussen utanför skolan och så fort pappan och sonen klivit av ska 18-åringen enligt åtalet ha kommit upp bakom dem och gjort det hotfulla uttalandet mot 17-åringen. Pappan, som hörde vad 18-åringen sa, reagerade direkt: – Det första jag fick ur mig var: "Vad i helvete säger du?" Men då vände han sig bara om och gick sin väg. 18-åringen nekar till anklagelserna och hävdar att han inte ens åkt med samma buss som 17-åringen och hans pappa. – Jag åkte hem direkt efter skolan med en tidigare buss. Jag vet inte vad de pratar om eller varför de anklagar mig för det här. De vill kanske hitta en syndabock för allt det som hänt tidigare. Chefsåklagare Pär Andersson yrkade i sin slutplädering på att 18-åringen ska fällas för olaga hot och dömas till skyddstillsyn och dagsböter. – I vanliga fall hade det kanske räckt med ett bötesstraff. Men detta är ingen isolerad händelse, menar Pär Andersson. 18-åringens offentlige försvarare Arne Ekström yrkade på att åtalet ska ogillas. Dom meddelas den 1 juli.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.