”Kafé Snäckan måste öppna”

Hässleholm – Vi är starkt kritiska, man måste ge en sådan här verksamhet en ärlig chans, konstaterar oppositionsrådet Tommy Nilsson (S).
Hässleholm • Publicerad 17 juni 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
– En sådan här verksamhet måste få en chans och kan inte stänga efter kort tid. Kafé Snäckan måste öppna igen. Det kommer vi att driva ända till kommunfullmäktige
– En sådan här verksamhet måste få en chans och kan inte stänga efter kort tid. Kafé Snäckan måste öppna igen. Det kommer vi att driva ända till kommunfullmäktige

– Vi är starkt kritiska, man måste ge en sådan här verksamhet en ärlig chans, konstaterar oppositionsrådet Tommy Nilsson (S). Kafé Snäckan startade när allaktivitetshuset i Vittsjö öppnade i september förra året. Kaféet bemannas av omsorgstagare (förståndshandikappade) under ledning av personal. När kaféet stängde hänvisades till för dålig försäljning och till personalbrist när det gäller ledningen av verksamheten. Personalen behövs bättre på annat håll, motiverar omsorgsnämnden. Men dålig försäljning stämmer inte med verkligheten. I alla fall inte nu längre. – Hösten var trög men under våren har det lossnat i takt med allt fler människor kommer hit. Ett kafé är ju navet i ett allaktivitetshus, konstaterar Lena Wallentheim (S) och som även representerar ortens referensgrupp. Rolf Delcomyn (S) är andre vice ordförande i omsorgsnämnden. Trots det överraskades han av att kaféet stängdes, trots att omorganisationen av den dagliga verksamheten för funktionshindrade, ännu inte är helt klar och beslutad. Lena Wallentheim påpekar också att en mycket viktig integrationsmöjlighet nu går förlorad. – Det är ju precis det här som integration handlar om. Att funktionshindrade, icke funktionshindrade, unga, gamla och invandrare får träffas. Det är ju det som är meningen med ett allaktivitetshus. Socialdemokraterna kommer nu att driva frågan vidare. – Först i omsorgsnämnden, men räcker inte det går vi till fullmäktige, lovar Tommy Nilsson.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.