Lång kö till praktikplatser

Nyheter Till det ska läggas att tillströmningen av unga missbrukare har ökat markant, och att A-basen har fullt upp och har tvingats till intagningsstopp.
Publicerad 17 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Till det ska läggas att tillströmningen av unga missbrukare har ökat markant, och att A-basen har fullt upp och har tvingats till intagningsstopp. Katarina Honoré (S), vice ordförande i socialnämnden, är bekymrad. – Det är inte bra att folk står i kö. Det blir ett passivt bidragsberoende av det. Tidigare hade vi C4 Arbetsmarknad, och kunde ordna praktikplatser där, men den verksamheten har ju lagts ner. Det är IA-förvaltningens (integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen) ansvar att se till att dessa personer får sysselsättning, säger Katarina Honoré. Socialchefen Lena Rooth-Norén tycker också att den långa kön till praktikplatser är ett stort problem. – Vi har haft kö förr om åren också, men då var det ett annat flyt. Så här lång kö har vi aldrig haft förut, säger Lena Rooth-Norén.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.